Időjárás

2024.06.08. 09:31

Igazi strandidő várható Hajdú-Biharban

Haon.hu

Az időjárás tökéletes lesz a strandoláshoz

Forrás: Napló-archív

Napos, kellemes idővel indult a hétvége Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt, és úgy tűnik, sok változás nem is lesz az időjárásban. A Köpönyeg előrejelzése szerint igazi nyári idő várható, a hőmérő higanyszála egészen 28 fokig kúszhat fel. Június 8-án ráadásul Medárd napja van, így sokan kémlelik az eget az esőfelhők után kutatva, ugyanis a hiedelem szerint, ha e napon esik az eső, akkor a következő 40 napban is esni fog. Ha viszont nem nyílnak meg az ég csatornái, akkor 40 napos szárazság várható. 

Az előrejelzés szerint szombaton szinte biztosan nem várható csapadék, így talán nem kell tartani a több mint egy hónapon át tartó esőzéstől.

Az országos előrejelzés szerint a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de estig csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Estétől aztán nyugat felől egyre többfelé lehet csapadék. 30 fok körüli strandidő lesz. Gyenge marad a szél.

Az időjárás és a frontok sem tréfának meg

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés tovább erősödik, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában