Időjárás

2024.04.14. 08:47

Most sem fogunk fázni, folytatódik a nyár Hajdú-Biharban

Haon.hu

Tökéletes idő lesz a fagyizáshoz is

Forrás: Napló-archív

Napos, kellemes idővel indult a hét utolsó reggele Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg információja szerint hasonlóan alakul a délután is, sok napsütésre kell számítani, a hőmérséklet 12 és 25 fok között alakul, csapadék nem várható. A szél megerősödhet. 

Az országos előrejelzés szerint fátyolfelhők, délután gomolyfelhők is zavarják a napsütést. Esetleg északon fordulhat elő elvétve zápor. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 25 és 31 fok közötti nyárias meleg lesz.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!