Időjárás

2024.04.24. 07:23

Esernyő nélkül ne induljon útnak ma – bármikor eleredhet az eső Hajdú-Biharban

Folytatódik a szeszélyes tavaszi időjárás.

Haon.hu

Szerdán bármikor leszakadhat az ég

Forrás: Napló-archív

Erősen felhős, a nap első felében borult lesz az ég. Reggelig sokfelé, napközben főleg a nyugati és az északi tájakon várható kiadós eső, zápor. Délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet, itt záporok, zivatarok is lehetnek. Az Alpokalján havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz a hűvösebb idő. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

Debrecenben a hőmérséklet 10 és 12 fok között alakul. Csapadékra a nap nagy részében számíthatunk, a délutáni órákban helyenként felszakadozhat a felhőzet, de összességében borult, esős idővel számolhatunk egész nap – a köpönyeg.hu helyi előrejelzése szerint.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!