Időjárás

2023.12.09. 08:57

Mutatjuk, milyen idő lesz szombaton Hajdú-Biharban!

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös idő lesz. Szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat. Gyenge marad a szél. Reggel -3, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a Köpönyeg előrjelzésében.

Debrecenben és környékén is felhős, borult időre számíthatunk szombaton, köd is előfordulhat. Napközben kisüthet néha a Nap, de a felhők többnyire eltakarják majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2-3 Celsius-fok között alakul, hószállingózás is előfordulhat.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!