Időjárás

2023.12.01. 07:19

Esővel indul a december Hajdú-Biharban

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Borult időre számíthatunk, északon sokfelé, délen szórványosan esővel. Sűrű ködfoltok is képződnek. A hőmérséklet tág határok között, 1 és 15 fok között változik, délen lesz a legenyhébb idő. Az északias szél megélénkül – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Debrecenben és környékén is borús időre lehet számítani pénteken. A csütörtök délután óta szinte megállás nélkül hulló csapadék a pénteki napot is végig kíséri, egészen estig várható eső. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 3-4 Celsius-fok között alakul, a szél megélénkülhet.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!