Időjárás

2023.11.07. 07:34

Ezt a napot nem ússza meg szárazon Hajdú-Bihar

Haon.hu

Szükség lehet az esernyőkre

Forrás: MW-archív

Borongós, néhol esős idővel kezdődött a kedd Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint egész nap lehet esőre számítani, ráadásul a hőmérséklet is az őszi időszakot idézi, ugyanis a 13 fokig melegedhet csak a levegő. A szél mérsékelt lesz. 

Az országos előrejelzés szerint reggelre főleg északon köd képződik, mely csak lassan oszlik fel. Délnyugat felől közben erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. 12-19 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában