Előrejelzés

2023.06.20. 07:44

Megnéztük, mennyire lesz kínzó a hőség Debrecenben

Országos hőség várható kedden (illusztráció)

Forrás: Napló-archív

Kedden kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a többórás napsütést. Zápor, zivatar esetleg északkeleten fordulhat elő. Országos kánikula várható 30-32 fok körüli maximumokkal. A déli szél gyenge marad – írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Debrecenben a legmagasabb napi hőmérséklet 28 Celsius-fok körül várható, míg a legalacsonyabb 15 Celsius-fok körül alakul.

A portál orvosmeteorológiai jelentése szerin fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. Hőségben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!