Fotókkal, videóval

2023.02.04. 14:47

Eddig közel száz esethez vonultak a tűzoltók: emberre dőlt egy fa, tetőket bontott meg a szél

Sok faág lehasadt

Forrás: Tóth Imre

Hajnal 5 óra óta 20 óráig több mint 90 esethez riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt szombaton– tudatta a Hajdú Online-nal Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Főként fakidőlésekhez kellett vonulniuk Debrecenben és a vármegye több pontjára. A szóvivő arra is kitért, hogy voltak olyan esetek, ahol a bejelentők próbálták lehúzni az útról a fát, azonban nem jártak sikerrel, hiszen olyan nagyméretű fák ezek, amelyeket a tűzoltók is csak összedarabolás után tudnak eltávolítani az útról.

Debrecenben, az István úton egy több mint tízméteres nyárfa egy arra sétáló férfira esett szombaton délután – értesült a Haon. A mentők a pórul járt embert kórházba szállították, a tűzoltók pedig feldarabolják a fát. Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, a férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az Újházi Ede utcában pedig egy épület lemezborítását tépte fel a viharos szél. A debreceni tűzoltók leszedték a gyalogosforgalmat veszélyeztető darabokat.

Forrás: Tóth Imre

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!