Időjárás

2022.11.26. 08:38

Hűvös, őszi idővel köszönt be a hétvége első napja

Forrás: Napló-archív

Igazi őszi időben lesz részünk szombaton Debrecenben és a megyében egyaránt. A párás, felhős reggelt követően néhol a nap is elő fog bújni. A szél mérsékelt lesz, a hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul, csapadékra nem kell számítani - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből. 

Az országos előrejelzés szerint az országban erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A déli órákig párás idő lesz, foltokban sűrű ködfoltokkal. Szitálás, gyenge eső elszórtan fordulhat elő. Az északnyugati szél megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!