Időjárás

2022.10.05. 07:00

Felhők takarhatják olykor a napot

Esőre nem kell számítani a megyében.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Hűvös éjszaka után melegebb napra számíthatunk Debrecenben és környékén szerdán. A hőmérséklet a nap folyamán 5 és 17 fok között alakul majd. Olykor felhős, ugyanakkor száraz időre számíthatunk.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Szerdán országszerte a napsütést egyre több fátyolfelhő szűri, de ebből csapadék sehol sem alakul ki. A déli, délnyugati szél megélénkül. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. 

Érdekesség, hogy a napi melegrekord 1935-ben éppen a megyénkben, Szerepen dőlt meg, a legmelegebb órában 31,5 Celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!