Időjárás

2022.09.14. 15:15

Csütörtökön Hajdú-Bihar fölött is begorombulhat az ég – Ezt jósolják a meteorológusok!

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Ma napközben kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, az éjszaka folyamán azonban északnyugat felől már lehet egy-egy zivatarra számítani – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzésében.

Csütörtök délelőttől egyre nagyobb területen lesznek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, többfelé előfordulhatnak a nap folyamán. Délután, illetve kora este az ország délnyugati, déli területein - egy negatívabb forgatókönyv esetén - hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarok környezetében viharos széllökésre (60-80 km/h, hevesebb zivatarok esetén ~90 km/h), jégesőre (1-3 cm) kell számítani, illetve az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű (25-40 mm) csapadék is hullhat. Az este folyamán északnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör, de elszórtan még késő este is lehet néhány gyengébb zivatar.

Hajdú-Biharra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt csütörtökre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!