Zivatarok

2022.04.24. 16:26

Látványosan érkezett meg a vihar Debrecenbe - videó

A zivatar mellett a szél is megerősödött, a viharos lökések mellett pedig az eső is megérkezett.

Forrás: Czinege Melinda

Nem hiába adtak ki riasztást a viharok miatt, ugyanis délután négy óra magasságába megyénkbe is megérkeztek a vészjósló felhők. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a zivatarokhoz elsődlegesen viharos kifutószél (általában 60-90 km/h, néhol akár 90 km/h feletti károkozó szélrohamok), emellett lokálisan nagy csapadék (20-25 mm), illetve jégeső (1-2 cm) társulhatnak. 

Az esti órákra elhagyják a zivatarok az országot.

Nem kímélte a fákat a vasárnap délutáni vihar

Kettéhasadt egy fa, és egyik ága a földre hullott Debrecenben, a Mata János utcában vasárnap délután. Hasonlóan a Nyulas utcában is lehasadt egy faág. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el mindkettőt. Debrecen-Nagymacs vasútállomás mellett is egy faág okozott gondot, amíg a tűzoltók arrébb tették. A debreceni Nógrádi Mátyás utcában telefonvezetéket szakított le egy faág, a katasztófavédelem munkatársai összeszedték a vezetéket – értesítette portálunkat Papp-Kunkli Nóra főhadnagy.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!