végzetes lehet

2021.06.22. 19:22

Még percekre se hagyjuk a kutyát az autóban!

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Vitathatatlanul beköszöntött az igazi nyári kánikula, ezáltal pedig nemcsak saját magunkra, hanem négylábú társainkra is fokozottan oda kell figyelnünk. A megfelelő mennyiségű és gyakran cserélt folyadék, valamint a hűvös, de legalábbis árnyékos lakhely biztosítása mellett az sem mindegy, hol hagyjuk kedvenceinket, ugyanis apró figyelmetlenség miatt is történhet tragédia.

– Sajnos még mindig gyakran megesik, hogy autókban hagyják a kutyáikat az emberek. Legyen szó akár egy gyors bevásárlásról, vagy arról, hogy valaki beugrik a gyerekért az iskolába, a baj hamar megtörténhet, ugyanis egy kocsi belseje akár percek alatt olyan hőmérsékletre emelkedhet, amely végzetes lehet az állatok számára – hívta fel a figyelmet Szilágyi Attila állatvédő.

Szilágyi Attila | Fotó: Napló-archív

– Hűvösebb idő esetén is érdemes odafigyelnünk, ugyanis akár 20 Celsius-fokos kinti hőmérséklet vagy résnyire nyitva hagyott ablakok esetén is bekövetkezhet a baj – tette hozzá.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!