fotókkal, videóval

2020.06.16. 16:17

Hömpölygő víz, száznál is több riasztás: intenzív esőt kapott a nyakába Debrecen

Az utóbbi napokban már megszokhattuk, hogy bármikor leszakadhat az ég, a kedd sem volt kivétel.

Fotó: Kiss Annamarie

Újabb hatalmas esőzés érte el a megyeszékhelyet kedd délután. A Országos Meteorológiai Szolgálat 13 óra 53 perckor narancs riasztást adott ki a megye egy részére felhőszakadás miatt, amely nem sokkal négy óra előtt meg is érkezett. A lezúduló csapadék – mint ahogy az a zuhé kezdeti szakaszáról készült videónkon is látszik – a Dósa nádor teret is eláztatta, ahol még ekkor is folyt a munka a gépek segítségével.

Munkában a tűzoltók

Az égi áldás azonban nem sokkal később pár fokozattal feljebb kapcsolt, és intenzitást váltott.

A heves eső miatt sok bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába Debrecenben, 17 óráig több mint nyolcvan esetben kérték a helyi hivatásos tűzoltók segítségét, derül ki a megyei katasztrófavédelem honlapján megjelent híradásból. Elsősorban az ingatlanokba befolyt víz eltávolításához van szükség az egységek beavatkozásra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel kora este tudatta: Debrecenben több mint száz bejelentés érkezett elöntött pincékről, garázsokról, alagsorokról. Itt hivatásos és önkéntes tűzoltók is segítik a károk felszámolását

- közölte Dóka Imre.

Ázott az egész város

A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban is jelentek meg videófelvételek az esőzésről. Ezeken az látszik, hogy például

a Kerekestelepen, a Görgey utcán és a Szabó Kálmán utcán is összegyűlt a csapadék.

Az esőből a Gambrinus köz is kapott, de a Szoboszlói úton és a Kossuth utcán is néhány centis vízben gázoltak a járművek. A Poroszlay utcán ennél valamivel rosszabb volt a helyzet, olvasónk térdmagasságig érő csapadékvízről küldött videót.

Két busz is terelőúton

A nagy mennyiségű csapadék miatt a Salétrom utcán is felgyűlt a víz, ezért a 30-as és a 30A-s jelzésű autóbuszok egy ideig mindkét irányban terelőútvonalon közlekedtek, tájékoztatott a DKV. Az útvonalváltozás miatt az autóbuszok egyik irányban sem érintették a Salétrom utca nevű megállót. A vállalat esti közleménye szerint a járatok közlekedési rendje 20 óra körül állt helyre.

A csapadék a Csemete utca Mester utcai torkolatánál levő sínszakaszt sem kímélte.

Kapcsolódó Facebook-posztunk alá is érkeztek olvasói felvételek, itt többek között a Honvéd utcáról és az Erzsébet utcáról is láthatunk videókat.

Az előrejelzés szerint a zivataros, esős idő egész héten folytatódik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt

- írja az MTI.

Közlekedjenek óvatosan!

Kapcsolódó cikkek:

„Lépésben úsznak” a villamosok a víz alá került kanyarban

Csobbanás a Virág utcán: annyi eső esett, hogy valaki megpróbált úszni egyet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában