Helyi gazdaság

2023.12.18. 11:23

Két nagyon fontos elismerést kapott meg a CATL

A Debrecenben is gyárat építő vállalat lijangi üzeme lett a harmadik akkugyár az egész világon, amelyet Lighthouse Factory-elismeréssel díjaztak. Érdekesség, hogy a másik két ilyen üzem is a CATL-hez tartozik.

Haon.hu

Világszerte újabb 21 gyártóüzem kapta meg a Global Lighthouse Network minősítést a Világgazdasági Fórum december 14-i ülésén. A Világgazdasági Fórum által odaítélt minősítést minden évben olyan gyárak kapják, amelyek működésük során a leghatékonyabban alkalmazzák a gyakorlatban az ipar 4.0 technológiáit.

A Global Lighthouse Network új tagjai között szerepel a CATL lijangi üzeme is

– olvasható a cég hétfői közleményében.

catl
Forrás: CATL

A rangos elismerésben részesített gyártóüzemben az ipar 4.0 innovációk alkalmazásának köszönhetően a gyártási költségek 33 százalékkal, a környezetre káros kibocsátás 47,4 százalékkal, a minőségi hibák száma pedig 99 százalékkal csökkent, a termelési volumen 320 százalékos növelése mellett. Ez a harmadik Lighthouse Factory-elismeréssel rendelkező üzem az akkumulátoriparban az egész világon, a CATL ningtöi és jipini üzeme után, emeli ki a sajtóanyag.

Mint arra rámutattak, a Global Lighthouse Network egy olyan együttműködési platform, mely az ipar 4.0 technológia bevezetésében élenjáró, innovatív gyártókat tömöríti. A mesterséges intelligenciát, a 3D-nyomtatást továbbá a big data-elemzést kihasználva a Lighthouse Factory elismeréssel rendelkező gyárak hatékonyságuknak, versenyképességüknek és adaptív üzleti modellüknek köszönhetően a gazdasági növekedés mellett a munkaerő bevonásában, valamint a fenntarthatósági törekvések és az együttműködésen alapuló fejlesztési lehetőségek megvalósításában is előmozdítják a gyártástechnológia fejlődését.

TECHNOBEST 2024 díjat nyert a Shenxing akkumulátor

A Debrecenben is gyárat építő CATL egyik alapértéke a folyamatos innováció, így a CATL 5 kutatás-fejlesztési központjában világszerte több mint 18 ezer embert foglalkoztat. A CATL termékfejlesztései közül pedig kiemelkedik a Qilin akkumulátor, amelyet a TIME magazin a 2022-es év legjobb innovációjának választott, illetve az idén augusztusban bemutatott szupergyorsan tölthető Shenxing akkumulátor, mely 10 perces töltéssel 400 km-es hatótávolságot képes biztosítani.

Rangos szakmai elismerés, hogy az AUTOBEST magazin december 15-én TECHNOBEST 2024 díjjal jutalmazta a Shenxing akkumulátort kiemelkedő teljesítményéért és formabontó technológiájáért.

Az AUTOBEST Európa legrangosabb autós elismerései közé tartozik – írja a közlemény –, mely 2001 óta díjazza az autóipar termékeit szakújságírók közreműködésével. A TECHNOBEST 2024 díjról 30 európai nemzet zsűritagjainak szavazatai alapján döntöttek, amelynek eredményeképpen 2001 óta első alkalommal nyert egy akkumulátoripari innováció.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában