Fejlesztések

2023.11.10. 13:25

Több zárórendezvényt is tartottak, a vármegyei önkormányzat is képviseltette magát

Több szakmai eseményt is tartottak a héten a vármegyei elnököknek.

Haon.hu

November 6-án Balatonfüreden rendezték az Integrált Közlekedésfejlesztési Program monitoring bizottsági (IKOP MB) ülését, egyben záróeseményét - írja a hbmo.hu. A programból Hajdú-Bihar Vármegye jelentősen kivette részét.

Megvalósult:

  • Debrecen és Nagykereki között az M35 – M4 autópálya szakasza, 51 km hosszúságban;
  • a 48.sz. főút Debrecen – Nyírábrány szakasza, 26,5 km hosszúságban;
  • a 471.sz. főút fejlesztése Nyíradony és Debrecen között, Hajdúsámson elkerülővel, a Hajdúsámson – Debrecen szakasz 2×2 sávra bővítésével;
  • Püspökladány – Debrecen ETCS (European Train Control System) vonatbefolyásoló rendszer kiépítése;
  • Püspökladány – Biharkeresztes vasútvonal villamosítása.

Több ülés volt

November 8-án a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Monitoring Bizottsága (TOP MB), valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program Monitoring Bizottsága (VEKOP MB) tartotta soron következő ülését Budapesten, ahol a programok zárási folyamatáról tartottak tájékoztatót a Miniszterelnökség munkatársai. Itt elhangzott egyebek mellett az is, hogy az Európai Bizottság 16. REGIOSTARS díjversenyén a TOP keretében Földesen megvalósult, geotermális energia felhasználásával történt fűtéskorszerűsítési projektet is jelölték.

November 9-én a TOP és a VEKOP zárórendezvényét is megtartották a fővárosban, ahol Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke, ezúttal mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) elnöke tartott előadást a szövetség tevékenységéről, céljáról, valamint a TOP keretében végrehajtott vármegyei feladatokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában