CATL

2023.07.07. 13:33

Magyar cég építi fel a debreceni akkumulátorgyár központi épületét

Már zajlanak az építkezési munkálatok a Déli Ipari Parkban.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Market Építő Zrt. elnyerte a a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) Debrecenben létesítendő központi gyártócsarnokának szerkezetépítési munkáit

adta hírül a Magyar Építők portál.

A Market közleményére hivatkozva azt írják, az akkumulátorgyár munkálatai már zajlanak a Déli Ipari Parkban. A valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházás keretében eddig a nagy tömegű földmunkákat, a talajstabilizálási és ágyazatépítési munkákat végezték el.

A mélyalapozási munkák is elindultak már, több épület esetében pedig már a végéhez közelednek a cölöpalapozási munkák.

A szerkezetépítés során a Market egy 500-szor 160 méter befoglaló méretű épületrészt fog kivitelezni, mely többszintes, közel 80 ezer négyzetméteres alapterülettel rendelkezik, a legmagasabb pontja 27 méter – olvasható a cikkben.

Nem kezdő csapat

Az 1996-ban alapított Market leányvállalataival együtt több mint ezer munkavállalót foglalkoztat, és több mint 700 létesítmény megvalósítása köthető a nevéhez. A cég építette többek közt az SK iváncsai üzemét, a Telekom székház és a Mol Campus budapesti épületét, Európa legnagyobb kézilabda csarnokát a Népligetben, valamint a Budapart Gate irodaházat.

Debrecenben sem ismeretlenek, az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben található csaknem 400 hektáros területen a cég végezte a nagytömegű földmunkát, a tereprendezést, a bel- és csapadékvíz elvezető csatornák és drén rendszerek kialakítását. Csúcsidőben 130 tehergépkocsi és dömper, 45 kotró, 30 dózer, 26 úthenger, 5 és 6 talajstabilizáló géplánc dolgozott a területen egyidejűleg. Az ipartelep-előkészítési feladatokkal határidő előtt elkészültek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában