a vőfélytalálkozóra gyúrtak

2020.02.10. 14:34

Elkészült a levesbe való Pocsajban

Elkészült a 25 kilogramm csigatészta, melyet a dolgos asszonykezek sodortak február 8-án Pocsajban.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A Román Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett találkozón immár a március első hétvégéjén rendezendő, 13. Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozóra készítették a húslevesbe való tésztát. Reggel 9 órától kezdve megállás nélkül nyújtották, vágták, sodorták, délre el is készült a szükséges mennyiség. A rendezvényen részt vett az Országos Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselői és elnöke, Kozma György, valamint a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Dokumentációs és Információs Központjának igazgatója, Vetróné Negreu Mariana is.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Mazsu Jenőné, a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Molcsán Piroska intézményvezető és Szőllősi Roland polgármester megnyitóbeszédei után műsorszámok szórakoztatták a dolgos kezeket. Az általános iskola első évfolyamosai tánccal léptek fel, a román csoportosok énekekkel. A Bihar Citeraegyüttes tagjai citerazene mellett daloltak, majd a sárándi nyugdíjasklub előadása következett. A déli órákban a csigatészta sodrása után ebéddel, süteménnyel kínálták a környező településről érkezőket. A közel kétszáz fő az alábbi településekről jött: Nagyvárad, Gáborján, Pocsaj, Esztár, Nagykereki, Sáránd, Biharkeresztes, Biharfélegyháza, Létavértes, Mezőpeterd, Körösszegapáti, Bedő, Báránd, Vekerd, Váncsod. Az iskola aulájában Esztárból Horváth Sándorné hímzéseiből nyílt kiállítás, melyet megtekinthettek az érdeklődők.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában