Helyi gazdaság

2013.04.30. 13:08

Trafik - Az MSZP a fejlesztési minisztert kérdezi

Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) - Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől vár választ az MSZP a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdéseire.

Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) - Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől vár választ az MSZP a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdéseire.

Mesterházy Attila pártelnök keddi sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak elmondta, Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.

Az MSZP elnöke azt a kérdést tette fel Németh Lászlónénak, hogyan kerülhetett a Fidesz politikusaihoz a pályázók listája, a véleményezés után pedig hogyan jutott vissza a kormányzathoz.

Rákérdezett, ha így történt, hogyan és milyen felhatalmazás alapján érvényesítették a pályázatok elbírálásánál a kormánypárti politikusok által megfogalmazott kéréseket, továbbá arra, más megyékben is úgy jártak-e el, mint a hírek szerint Szekszárdon.

Mesterházy Attila elmondta: arra is választ vár, tervezi-e a fejlesztési miniszter "a botrányba fulladt" trafiktender eredményeinek érvénytelenítését. A kedden írásban is feltett kérdésekre a tárcavezetőnek 15 napon belül kell válaszolnia.

Az MSZP-elnök arról is szólt, a szocialisták módosító javaslatot nyújtottak be a trafiktörvényhez. Ez azt célozná, hogy a jelenleg dohánytermékeket árusító kisvállalkozások - a fiatalkorúak cigarettavásárlását nehezítő szabályok alkalmazásával - júliustól is folytathassák tevékenységüket.

Mesterházy Attila hozzátette: javaslatuk lehetővé tenné a pályázati kiírás érvénytelenítését és új tender kiírását.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában