Helyi gazdaság

2012.09.21. 17:01

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: négy éve elérhetőek a Fidesz által hiányolt információk

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) - A teljes hazai nyilvánosság elé tárta 2008-ban az akkori kormány az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) elküldött magyar szándéklevelet, vagyis azok az információk, amelyeket most hiányol a Fidesz, lassan négy éve rendelkezésére állnak - közölte az MSZP pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) - A teljes hazai nyilvánosság elé tárta 2008-ban az akkori kormány az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) elküldött magyar szándéklevelet, vagyis azok az információk, amelyeket most hiányol a Fidesz, lassan négy éve rendelkezésére állnak - közölte az MSZP pénteken az MTI-vel."Selmeczi Gabriella vélhetően tudatlanságából fakadóan beszélt ismét az IMF-fel megkötött megállapodásról. Olyan ugyanis - mint azt már sokszor elmondtuk - nem volt" - írta közleményében a szocialista párt a Fidesz szóvivőjének nyilatkozatára reagálva.

Selmeczi Gabriella pénteken azt mondta: a Fidesz nyomatékosan kéri Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét és párttársát, Veres János volt pénzügyminisztert, hogy a parlament gazdasági bizottságában adjanak tájékoztatást a Nemzetközi Valutaalappal 2008-ban kötött megállapodásról és az azután hozott intézkedésekről. A kormánypárt egyebek mellett arra vár választ a szocialista politikusoktól, hogy a 2008-as IMF-megállapodás után miért csökkentek Magyarországon a bérek és a nyugdíjak, miért csökkent háromról két évre a gyes, és miért kellett általános, értékalapú ingatlanadó bevezetéséről dönteni. "Valószínű, hogy az IMF kérésre vezették be ezeket a megszorításokat" - tette hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában