haon.hu PODCAST

2024.01.07. 15:30

Mit üzennek a csillagok 2024-re a debreceni asztrológus szerint?

Oláhné Mednyánszki Krisztinával, az Artemisz Asztrológia Akadémia vezetőjével beszélgettünk.

Kosztin Éva

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az évváltás táján mindig aktuális a kérdés, hogy mit hoz számunkra az új esztendő, asztrológiai szempontból azonban ennek nincsen jelentősége – kezdte Oláhné Mednyánszki Krisztina. – Lehet, hogy éppen valami olyannal foglalkozunk, amit már korábban elkezdtünk, de lehet, hogy ma kezdünk abba, ami majd hosszú távon meghatározza az előttünk álló időszakot. Fontos, hogy ezzel a szemlélettel tekintsünk az aktuális évre. Ami most van, nem fog hirtelen eltűnni vagy erőteljes változáson átmenni attól, hogy új dátumot írunk. Minden, amivel 2024-ben találkozunk, azt 2023-ból hozzunk magunkkal – mutatott rá.

Tudod, mit tettél 2020 decemberében?

Az asztrológus szerint ha konkrétan meg akarjuk fogni, hogy a 2024-es év miről fog szólni, akkor elmondható, hogy elsősorban azokra az ötletekre, gondolatokra, lehetőségekre irányítják az asztrológiai aktualitások a figyelmünket, amelyeket a 2020-as téli napforduló idején fogalmaztunk meg magunkban.

– Augusztus 20-a környékén és év végén, a karácsonyi időszakban ennek a kezdőpontnak lesz egyéni és társadalmi szinten is a vizsgaidőszaka. Olyan eseményekkel fogunk találkozni, ami a 2020 decemberében bennünk kibontakozó folyamatoknak lesz a leltár-periódusa. Ez a leltár segít látni, milyen készleteink vannak, mi visz minket előre, de szembesülhetünk azokkal a tényezőkkel is, amelyeken változtatni kell – fogalmazta meg.

Oláhné Mednyánszki Krisztina, az Artemisz Asztrológia Akadémia vezetője
Forrás: Molnár Péter

Repül-e a szánkba békegalamb?

Oláhné Mednyánszki Krisztina emlékeztetett arra, hogy 2023-ban erőteljesen a harciasság uralta az évet, és úgy véli, ha kinézünk a környező világeseményekre, láthatjuk, hogy ezek a hatások nem múltak el. – A háborús helyzet nem fog sajnos varázsütésre megváltozni. Én magam abban sem hiszek, hogy az egyéni erőfeszítések, az egyéni belső változások nélkül a világ globálisan képes lenne változni – mondta.

Fokozódó kettősség

Az asztrológus arról is beszélt, hogy április 21-én egy új, 14 éves ciklus veszi kezdetét. Mint megfogalmazta, a csillagok állása arra fog késztetni, hogy jelentősen változtassuk meg a világról vallott felfogásunkat és az életfilozófiánkat.  

Már egy ideje a régi és az új harca zajlik, de nem csak a világban, hanem bennünk is. Ezt mindannyian érezzük, hogy valahol tovább kellene mozdulnunk, de megőrizve azt a biztonságos keretet, ami a stabilitást adja. A józan realitásra szükség is van, a hétköznapi valóságot kellene egy tágabb nézőponton keresztül nézni

– véleményezte.

Szintén 2023-ból hozott téma lesz egész évben a régi és új kettőssége mellett az érzelmi egyedüllét és az összetartozás szembenállása. – Mélyen megérintenek minket a hírek, de ez hosszú távon érzelmileg nagyon megterhelő. Ebből is fakad, hogy ki-ki a maga módján megpróbálja magát elhatárolni ezektől a hatásoktól. A lelki menekülés eszköztárában helyet kapnak az ezoterikus, spirituális tévutak. Hiába várjuk, hogy majd jönnek a tízmilliószoros napok, amikor csak rá kell hangolódnunk az energiára, és mindenféle személyes erőfeszítés nélkül pozitívan változik a világ, ez nem így működik – vélekedett Oláhné Mednyánszki Krisztina.

Forradalmi változások

A jelentős asztrológiai események közé a Plútó mozgását sorolta még az asztrológus. Elmondta, hogy várhatóan kőkemény erőfeszítéssel felépített, régóta fennálló struktúrák gyökeres megváltoztatására kényszerülünk – akár külső sorshelyzeteken keresztül, akár személyes rendszerváltásunknak köszönhetően. Hozzáfűzte, a 2023. március–június közötti időszakban kaptunk már egy kis ízelítőt abból, hogy mire számíthatunk, ekkor robbant be a mesterséges intelligencia annak minden előnyével és veszélyeivel.

Napsugaras jó évet!

Az asztrológus elmondta, hogy a tradicionális asztrológiában minden évhez társítanak egy planétát. 2024 a Nap éve. – Nap nélkül nincsen fény, nem látunk tisztán, nélküle nincsen tudatosság. Fontos, hogy legyen tiszta képünk arról, hogy milyen eszközökkel rendelkezünk, tudjuk feltérképezni, milyen képességekkel és lehetőségekkel rendelkezünk. Emellett a Nap a naprendszer uralkodója. Mi is uralkodóvá válhatunk, ha önuralomra teszünk szert – fejtette ki.

Oké, de jó lesz 2024?

Ezt a kérdést szögeztük Oláhné Mednyánszki Krisztinának. Azt felelte, erre nincs egyértelmű válasz. – Krízises folyamatban vagyunk, a születést megelőző fázisban, ahol a küszködés jelen van. De csakúgy, mint a szüléskor, különbözően élik át az egyének. Van, aki könnyen megszületik, van, aki segítségre szorul. Tudatosítani kell, hogy ahová az élet tett bennünket, ott nekünk mi a dolgunk. Minden, amivel találkozunk az életünkben, arra reflektál, hogy én ki vagyok. A sorsügynökség hozza ugyan a hatásokat, de ami velem történik, annak nem az elszenvedője, hanem okozója vagyok. Minden következmény, és egyúttal lehetőség is – a Nap évének sikere azon múlik, mit kezdek ezzel, mennyire vagyok erre tudatos – összegezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában