Helyi életstílus

2024.01.14. 12:22

Debrecen és Szoboszló is ott van a sztereotípiatérképen, ami most végigszántja a Facebookot

Minden régió megkapja a magáét.

Haon.hu

Nagyot megy a Facebookon az utóbbi napokban egy Magyarország-térkép, amelyet még két éve töltött fel egy reddites felhasználó erre a közösségi térképes oldalra, de az igazi karrierjét, úgy tűnik, csak most kezdte el befutni. A térképre az egyes városokra, területekre, tájegységekre ráhúzott sztereotípiákat vagy a köztudatba legjobban bevésődött jellemzőket vitte fel a szerző, így Borsod és Heves vármegye egy részét Detroittal, Paksot Csernobillal, Szombathely környékét pedig a nyugdíjas osztrákok gyűjtőhelyével azonosította.

Ami Hajdú-Bihart illeti, relatíve „olcsón” megúsztuk: Debrecent az ország második legnagyobb városaként ábrázolják, de Hajdúszoboszló is kapott feliratot, amivel természetesen a gyógyfürdőkre utaltak.

A kreativitás viszont nem állt meg az országhatárnál, így lett például Szlovákiából Kofola-föld, Horvátországból pedig nyári vakáció, tengerparttal.

A teljes térképet többek között itt lehet böngészni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában