:o

2023.12.11. 07:17

Tetőtől talpig fényfüzérbe öltözve vonultak Tégláson a traktorok

Több mint húsz gazda csatlakozott a város hagyományos adventi felvonulásához.

Haon.hu

A precíz gazda a traktor díszítésében sem végez félmunkát

Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Több ezren várták és üdvözölték az utcákon végighaladó, hihetetlen kreativitással kivilágított, feldíszített traktorokat Tégláson; december 8-án este az egész város megmozdult, hogy együtt ünnepeljen és örüljön. Több mint húsz gazda erre az alkalomra letette a munkát, napokon keresztül tisztította és díszítette járművét, amivel egész évben a földeken dolgozott.  

– Nálunk a városvezetés különösen nagy hangsúlyt helyez a gazdálkodó családokkal való jó együttműködésre. Figyelünk egymásra, evidenciában tartjuk a földeken folyó munkákat, az önkormányzat rendszeresen és kiválóan karbantartja a dűlőutakat, amik most már rendkívül jó minőségűek. Idén harmadjára rendeztük meg a kivilágított traktorok felvonulását, óriási népszerűségnek örvend, mindenki szereti, még a környező településekről is eljönnek ide felvonulni, és megnézni a nem mindennapi látványt, a közösségi oldalak felrobbannak a rengeteg videótól – mondta Szabó Csaba polgármester, aki büszkén osztja meg velünk, hogy Tégláson egymást követik az országos hírű rendezvények.  

Kitettek magukért a traktortulajdonosok

– Négy embernek több mint húsz munkaórája van a traktor feldíszítésében, 550 méter LED-et tettünk a járműre, a legbiztonságosabb technikai megoldással, hogy a lehető legkisebb legyen a hibalehetőség – avat be bennünket ifjabb Nagy Sándor, fiatal gazda, aki már az első felvonulás óta minden évben részt vesz az eseményen.

traktor felvonulás karácsony téglás
A precíz gazda a traktor díszítésében sem végez félmunkát
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Mint kifejtette, nagyon jó a közösség, jó látni az utcákon a boldog embereket, ezért csinálják. A hétköznapokban, mikor dolgozni mennek a földekre, természetes a jelenlétük, de most, hogy együtt a sok gép sorban különböző díszekkel, kivilágításokkal körbejár a város utcáin, mindenki megcsodálja őket.

Jó érzés, elismerés az egész gazdálkodó és földműves csapatnak ez az összetartás, a rengeteg integető ember az utcákon. Büszke vagyok rá, hogy gazdálkodunk, büszke vagyok a családomra, generációk óta földműveléssel foglalkozunk, én sem tudom másképp elképzelni az életemet, csak a gazdálkodás érdekel

– fűzte hozzá.

– Alapos előkészületek előzik meg immár harmadik éve ezt a rendezvényt, hiszen körültekintően kell kiválasztanunk az útvonalat, amit Kolompár László alpolgármester, a polgárőrség vezetője készít el. A traktorosokkal egyeztetünk, a közönséget forró teával és lilahagymás zsíros kenyérrel várjuk – sorolta Pánya Kitti intézményvezető. Hozzátette, az Ezüstcsengő programsorozat nyitórendezvénye a péntek esti traktoros show. Az egész városközpont díszkivilágításban tündököl, most épült meg a korcsolyapálya is, és karácsonyig még rengeteg programmal készülnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában