Ilyen volt a Pulling Mikulás

2023.12.06. 20:10

Fényfüzéres traktorokon érkezett a Mikulás Hajdúböszörménybe – fotókkal, videóval

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Pulling Mikulást.

Bekecs Sándor

A Mikulás ezúttal lóerőkre cserélte a rénszarvasait

Forrás: Molnár Péter

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, idén hatodik alkalommal rendezték meg a Hajdúböszörményben a Pulling Mikulást. A Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület és a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának közös rendezvényén ezúttal is fénytraktorok felvonulásával érkezett a nagyszakállú. A látványos felvonulás mellett a Debreceni Haverda RC Klub és a Karmazsin és Lángoló Csigák Tűzzsonglőrcsapat tartottak bemutatókat. 

Az ünnepi program a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának épületénél kezdődött, ahonnan felvonuló traktorok és a kamion – rajta az intézmény hallgatóival, szervezőkkel – először a Dr. Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épületéhez mentek, ahol az ott élő, ott tanuló gyerekekkel közösen játszottak és énekeltek, majd ezután indultak át Hajdúböszörmény központjába, a Bocskai térre. 

Örömmel vesznek részt az egyetemi hallgatók

Nem tudni pontosan, hogy a látványosan kivilágított traktorok, a Mikulás, vagy egyszerűen a hajdúböszörményi városközpont miliője miatt, de sok izgatott gyerkőc, fiatal várakozott a Bocskai téren, csillogó szemekkel várva, hogy beüljenek valamelyik nagygépbe.  

Hat évvel ezelőtt tartottuk meg először ezt a rendezvényt, s öröm látni, hogy még mindig nagyon sokan eljönnek, és részt vesznek rajta

– mondta Ficsor László szervező, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke. Az esemény egyik fő műsorát a gyógypedagógia szakos hallgatók műsora adta: a lelkes diákok a Honeybeast zenekar Idevaló című dalát adták elő jelnyelven.  

– Amikor először megtanulták a fiatalok ezt a dalt, majd felültünk a kamionra, csak reméltem: olyan jól sikerül a kezdeményezésünk, hogy a következő évben is rá tudom őket erre beszélni. Büszkén mondhatom, nem kell őket rábeszélnem, szívesen jönnek, jól érzik magukat. Jövőre is itt leszünk! – jelentette ki Pető Ildikó, az egyetem Gyógypedagógiai Intézetének igazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában