Helló, Télapó!

2023.12.05. 21:27

Azahriah-nál is népszerűbb ember járt Hajdúszoboszlón – fotókkal, videóval

Ismét Hajdúszoboszlóra költözött a Mikulás, akinek nagykönyvébe mindenki belenézhetett.

Bekecs Sándor

Rengetegen voltak kíváncsiak a Mikulásra Hajdúszoboszlón

Forrás: Czinege Melinda

Izgatottan várakozó gyereksereg népesítette be december 5. délutánra a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ előtti teret, hiszen nem más, mint maga a Mikulás érkezett hozzájuk. A kedves nagyszakállút pedig elkísérte Télanyó, Holle anyó, a manók és a krampuszok is, hogy aztán együtt énekelve vonuljanak át a strand bejáratához. 

– Idén 11. alkalommal rendeztük meg a Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás elnevezésű programunkat, amely évről évre egyre népszerűbb. Ez alkalommal sokkal nagyobb területen vártuk a gyerekeket, ahol megépült a Manóbirodalom is – mutatott körbe Majoros Petronella, Hajdúszoboszló alpolgármestere. A felvonulást követően a fürdő bejárata előtt felállított színpadon a Mikulás és segítői adtak rövid műsort a legkisebbeknek, majd új elemként tinidiszkó várta a nagyobbakat. 

Csak virgácsot ne hozzon a Mikulás 

A Mikulást váró tömegben sétálva mi is érdeklődtünk, ki mit kér a Télapótól, mennyire várja az ünnepeket.

Jöttek sorban a kérések: videójáték, korcsolya, kistesó, kutya, macska és sok-sok édesség és finomság. Az egyik kisfenyőnél találkoztunk Lilivel és Sárával, akik apukájukkal vették szemügyre az egyik szépen feldíszített fát. – Én kétévesen, Lili pedig kicsit idősebben, háromévesen találkozott a Mikulással. Nem ijedtünk meg tőle, minden évben várjuk – árulták el a fiatalok.

– Mi csak annyit kértünk a Mikulástól, hogy ne kapjunk virgácsot. Eddig nem kaptunk, de szerintem most sem fogunk, mindig jól viselkedünk – mondta Szofi és Petra. A lányok barátaikkal érkeztek, ugyanis a SteFitnesz Tánccsoport tagjaiként ők is színpadra léptek a Mikulással. 

Szeretettel várt mindenkit a Manóbirodalom 

A Mikulás-műsor után felfedeztük a manók birodalmát. A Szent István park kiváló telekként szolgált a Mikulás-háznak és a Mikulás-postának, mely utóbbi igen érdekes és látványos dolgot rejtett a falai között: ott lapult a Mikulás könyve, ami telis-tele volt gyermekrajzokkal.

CM20231205_Hajdószoboszló_Mikulás-nap_HAON (21)
A Mikulás könyve
Forrás: Czinege Melinda

De nem csak a Mikulás lakberendezője és kertépítésze tett ki magáért, ugyanis a teret az eddigieknél több, összesen 47 dézsás kisfenyő díszítette, melyeket a város intézményei, helyi civil szervezetek és iskolák készítettek erre az alkalomra. A fenyőket később értékesítik, s a befolyt összeget karácsonyi adományokra fordítja a város.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában