Advent

2023.12.02. 17:23

A Mikulás és világító manói bevették Debrecen belvárosát – fotókkal

A vásározóknak a Debreceni Dixieland Jazz Band zenélt szombaton.

Haon.hu

Forrás: Kiss Annamarie

Sűrű pelyhekben hulló hó helyett jobbára nagyjából ugyanilyen intenzitású esőt kapott a nyakába Debrecen az első adventi hétvége szombatján. A karácsonyi vásár néhány napja már nyitva áll a látogatók előtt, a szervezők pedig figyelnek rá, hogy időről időre tematikus programokkal színezzék azt ki. Ezt a színt ma a Debreceni Dixieland Jazz Band zenészei jelentették, akik 16 órától muzsikálva vonultak fel a faházak között, a LESZ Dance táncosaival közösen.

20231202-Adventi-programok-Debrecen-KA_6
Forrás: Kiss Annamarie

Az Adventi Kuckóban már a Mikulással is lehet találkozni, aki fehér hintón érkezett meg a belváros szívébe. A nagyszakállú ugyancsak 16 órától hallgatja végig türelmesen a karácsonyi kívánságokat.

De a szombati programok itt még nem értek véget, 20.30-tól DJ Pégé vár mindenkit őrületes koridiszkóra a Kossuth téri jégpályán.

December 3-án az első gyertya meggyújtását 16.45-től énekes hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti föl a Régi Városházától a Debreceni Református Nagytemplomig. A Nagytemplom előtt bemutatott ünnepi térjátékot és az ünnepi beszédeket követően a város is karácsonyi fényekbe borul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában