Előadás

2023.10.03. 09:56

Hogyan él a világ másik fele? - a Science Café következő előadásán ez is kiderül

Haon.hu

Folytatódik a Science Café, amelyben ezúttal Hogyan él a világ másik fele? – A globális egyenlőtlenségek és szegénység nyomában címmel Sigér Fruzsina, a Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtan és Világgazdaságtan Intézet Európai Integrációs Tanszék adjunktusa tart előadást.

– Soha nem állt még rendelkezésünkre ennyi adat és tudásanyag a minket körülvevő világról, mint manapság. A világhálón valós időben követhetjük, hogy mi történik a Föld bármely pontján, utánanézhetünk, hogyan élnek az emberek, mit esznek, hol laknak, mit gondolnak. Mégis nagyon keveset tudunk arról, hogyan él a világ másik fele, és hogyan élünk mi a többiekhez képest. Az előadás áttekintést nyújt arról, hogy merre haladnak a dolgok a világon a szegénység elleni küzdelem és a globális jövedelemegyenlőtlenségek terén, és számos trendre rávilágít, amit nem is gondoltunk volna – árult el előzetes részleteket az előadásról a hirek.unideb.hu portálnak Sigér Fruzsina.

A Hogyan él a világ másik fele? – A globális egyenlőtlenségek és szegénység nyomában című előadás október 4-én, 17 órakor kezdődik a megszokott helyszínen, a Csapó utcai bevásárlóközpont könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában