Tradíció

2023.09.14. 12:09

Patadobogtatós szüreti napi következik Létavértesen

Turóczi Barnabás

A hagyományok ápolása jegyében szervez programot az önkormányzat, a helyi művelődési ház és a Pöttöm major Létavértesen szeptember 16-án, szombaton. Reggel 9 órától amatőrök számára baráti lovas ügyességi verseny kezdődik a Pöttöm majorban, a Rákóczi utca 5. szám alatt, 13 órától pedig szüreti fogatok felvonulása lesz a kisváros leghosszabb utcáin.

A szekereken utazó néptáncosok az Árpád téri parkolóban és a Szél Café előtt a zenészek kíséretében rövid bemutatóval hívogatják a vendégeket a Kossuth szőlőskerti tájházhoz, ahol 14 óra 30 perctől gyerekfoglalkozások, játékos családi vetélkedők, csikós bemutató, helyi termelők vására veszi kezdetét. 15 órától kizárólag helyi termésű szőlővel lehet benevezni a Létavértes legnagyobb szőlőfürtje versenybe. Színpadra lép a Zimberi Banda, a Villongó Néptánccsoport, a Csormolya népdalkör, a Saroglya Néptánccsoport, Csokalyról (Bihor megye), és érkezik a Fényes Néptánccsoport. A műsort Donkó Imre és Annamária nótaestje zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában