Pár nap, tele programokkal

2023.08.20. 11:51

A Balaton partján pihenhettek a körösszegapáti gyerekek

Az alföldi település és a Balaton melletti Csopak lakóinak baráti kapcsolata tette lehetővé a kirándulást.

Vmirjáncki József

Jól érezték magukat a körösszegapáti gyerekek a balatoni kiránduláson

Forrás: az iskola archívuma

Már többéves hagyomány, hogy a körösszegapáti gyerekek elutaznak a Balaton-parti településre. Ebben az évben sem maradhatott ki a kirándulás, az iskolás gyerekek és kísérő pedagógusaik öt napon keresztül élvezhették a csopakiak vendégszeretetét.

Tartalmas programokkal töltötték el a napokat. A gyerekek Balatonfüreden és Tihanyban is látogatást tettek, utóbbi helyen a Bencés Apátságot nézték meg. Elutaztak továbbá Nagyvázsonyba, ahol a Kinizsi-vár adott betekintést a magyar középkor egyik jellemző építményéről. A tanulók láthatták azt, miként éltek őseik több száz évvel ezelőtt. A Balaton nevezetességeinek megtekintése mellett természetesen fürdésre is jutott idő.

A kirándulást segítette Ambrus Tibor csopaki, valamint Tarsoly Attila körösszegapáti polgármester. A gyerekeket Nagy Hajnalka és Tóthné Kiss Brigitta tanítók kísérték el a különböző programokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában