Egyetem Tér

2023.07.19. 17:58

Campus Fesztivál: a szervezők azon dolgoznak, hogy mindenki jól érezze magát – fotókkal

Interaktív programokkal, koncertekkel és érdekes előadásokkal is készültek a szervezők az Egyetem Téren.

Bekecs Sándor

Rengeteg a program az Egyetem Téren, de ilyen szuper fotókat is készíthet, aki akar

Forrás: Czinege Melinda

Fesztiváli programokkal, előadásokkal és különböző játékokkal is várja a Campus Fesztivál látogatóit a Debreceni Egyetem. Az Egyetem Téren – amely rendhagyó módon most a Nagyerdei Stadion déli oldalán található – várják az érdeklődőket az egyes karok oktatói és hallgatói.  

Az, hogy az egyetem mellettünk áll, és az elejétől kezdve bízik bennünk, nagyban megalapozta a Campus Fesztivál lelkületét. Az intézmény támogatása mindig is hatalmas lelki tőke volt számunkra

– fogalmazott Miklósvölgyi Péter, a szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a szerda délutáni sajtótájékoztatón.

Campus Fesztivál 2023 Egyetem Tér
Forrás: Czinege Melinda

Elmondta, a látogatottság előjelei biztatóak, a bérleteladások hasonlóan alakulnak a tavalyihoz képest. Rekorddöntésre nem készülnek, ugyanis véleménye szerint a várható 110-120 ezer ember kiszolgálására tökéletes a meglévő infrastruktúra. – Látható, hogy valamennyi piacon, így a vendéglátásban is történt visszaesés, ezért nem is fogalmaztunk meg célokat. Azon dolgozunk, hogy a résztvevők ugyanúgy jól érezzék magukat, ahogy eddig is minden évben – tette hozzá. 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta, igyekeznek mindig tervszerűen, előre gondolkodni, az új kezdeményezéseik sosem hirtelen ötlettől vezéreltek. – Az egyetem 1998-ban, 1999-ben, majd 2007-ben is szervezett EFOTT-ot, de már az utolsónál megfogalmaztuk, hogy szeretnénk egy saját fesztivált. Így indult el 2008-ban először a Vekeri-tavon, majd később a Nagyerdőben a Campus – idézte fel. Hozzátette: örömükre szolgált akkor is, s azóta is, hogy a városvezetés támogatja a rendezvényt, amely Debrecen egyik kiemelt eseményévé nőtte ki magát. 

– Az idén bevezettünk egy új brandet, egy középiskolásoknak szóló programot, amely a diákokat készíti fel a debreceni egyetemi évekre. Ezt szeretnénk már itt is tudatosítani, erősíteni, és majd a tanév során folytatni – mutatott körbe a kancellár. Céljuk, hogy minél több tehetséges fiatal válassza az egyetemet, s tervezze Debrecenben a jövőjét. – Ehhez szeretnénk minél jobban hozzájárulni azzal, hogy megmutatjuk magunkat. Rengeteg kollégánk, hallgatónk van itt, akik különféle programokkal, érdekességekkel várják az érdeklődőket – emelte ki. 

– Tíz faházban, egységes arculattal és egy szabadulószobával is készültünk a Campus Fesztivál Egyetem Terén. A koncepciónk legfontosabb eleme, hogy élményt adjunk az idelátogatóknak. A faházakon lévő fantázianevek például az ottani tartalmat sugallják – ismertette Rőfi Mónika, a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője.

Egyebek mellett képes leckekönyvvel gyűjthetnek az érdeklődők pecséteket, amelyeket a Chill Zone-ban válthatnak be finom frissítőkre, de található még repülőgép-szimulátor, illetve az irodalom és a kincskeresés iránt érdeklődők is találhatnak kedvükre való programot.

Az Állam- és Jogtudományi Kar faházánál például jogásznyelvre átírt versek eredeti szerzőjét és címét kell megfejteniük a résztvevőknek, de van még jogi kvíz és jogtörténeti vetélkedő is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában