Debrecen Drive

2023.05.28. 18:48

Vasárnap sem maradt látogató nélkül a Debrecen Drive

Az már biztos, hogy ez a hétvége nem a csendes pihenő ideje volt a cívisvárosban.

A bemutatók vasárnap ugyancsak sokakat érdekeltek, az igazán lelkes rajongók még autogramért is sorban álltak

Forrás: Molnár Péter

Több száz különleges jármű és több ezer látogató vasárnap is a Nagyerdőn. A Debrecen Drive jegypénztárai előtt a zárónapon is folyamaton akadt érdeklődő. A Haon is tett egy kört a hétvégi forgatagban.

A bemutatók vasárnap ugyancsak sokakat érdekeltek, az igazán lelkes rajongók még autogramért is sorban álltak a forró, féknyomos aszfalton. Az oldtimerek időtálló népszerűsége vasárnap is kitartott, de a motorok és kamionok előtt is szívesen megálltak a látogatók egy-egy fotóért. A területen életkortól függetlenül mindenki megtalálta a számára érdekeset.

A Nagyerdei Stadionba betérve tapasztalhattuk, hogy a két- és négykerekűek mellett a vasmadarak is lenyűgözik a látogatóközönséget, a kíváncsiak kipróbálhatták, elbírnak-e egy repülőgépmodell reptetésével.

Gyereknapra klassz kikapcsolódás

Gyereknap alkalmából kinyitottak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, a legifjabbak 20 vármegyei állomás mellett Debrecenben is kipróbálhatták, milyen a tűzoltók élete. A Böszörményi úti laktanyában több mint ezer látogató fordult meg, de az, aki erről lemaradt, vagy esetleg a Debrecen Drive területén töltötte az idejét, az sem maradt ki teljesen a mókából. Az ide kitelepült tűzoltók a Nagyerdőre látogató kicsiknek is készültek: a vállalkozókedvű ifjúság a tűzoltásban is kipróbálhatta magát.

Akinek az élet vészhelyzetei helyett inkább a mechanika világa a vonzó, az sem unatkozott a Debrecen Drive-on. Vasárnapi látogatásunk alatt is láthattuk, amint kézről kézre jár a robotautók irányítására szolgáló konzol. A lurkók szívesen irányították az apró gépeket. – Mennék így igazából is – kiáltott fel egy kisfiú, aki apró kezeivel egy hatalmas szimulátorral kormányozott. 

Az autó- és járműipari seregszemlén ugyanis nem csak testközelből érezhették a látogatók a lóerők dübörgését, a kitelepült standoknál a virtuális világban is kipróbálhatták, milyen érzés a sebességet uralni.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában