Vasárnap vége

2023.01.08. 07:00

Az utolsó hétvégét is kihasználják a korisok Debrecenben

Elégedettek voltak idén is a jégpályával a debreceniek, volt, aki majdnem minden nap csúszott rajta.

Forrás: Molnár Péter

A tavalyi debütálás után, idén újra jégpálya várta az adventi időszakban a Kossuth térre kilátogatókat Debrecenben. November 26. és január 8. között több ezren próbálták a 750 négyzetméteres korcsolyapályát, ahol szombatonként jégdiszkó szolgálta a csúszkálás alapritmusát. Korcsolyabérlésre és saját eszköz használatára egyaránt lehetősége volt a jeges kikapcsolódást választóknak.

Sokan kihasználták a kellemes, napos, inkább tavaszias, mint télies időjárást szombaton, szinte megtelt a Nagytemplom előtti korcsolyapálya. Fiatalok, felnőttek, ügyes és kevésbé ügyes korcsolyázók vájták a vonalakat a pálya jegébe. Viki és Bálint Karcagról érkezett, a hétvégét töltik Debrecenben. – Tavaly egyszer már kipróbáltam, most először vagyok itt. Délelőtt használtuk a pályát, akkor is többen voltak rajta, de nem éreztük zsúfoltnak – mondta kérdésünkre a lány. Mint megtudtuk, saját korcsolyával volt, míg barátja bérelt egyet, de véleményük szerint kényelmesebb az otthonról hozott lábbelit használni. A jég minőségével elégedettek voltak és lehetőségük szerint jövőre sem hagyják ki ezt a programot.

Az adventi vásár idején voltak a legtöbben

A szelfikeret melletti fiatalokkal is szóba elegyedtünk, Bence, Máté, Patrik és Bálint készségesen osztották meg élményeiket. Mint elmondták, szinte minden nap kilátogattak a Nagytemplomhoz.

Nagyon jó ez a pálya, egyedül a kanyarokban van egy-két gödör, de azok sem vesznek el az élményből. A bérelt korcsolyákkal is elégedettek vagyunk, rendesen meg vannak élezve és a bélésüknek köszönhetően a lábunk sem fázik

 – osztotta meg véleményét Máté. A fiatalok sportja a futball, de Bálint tervezi kipróbálni magát a jégkorongban is, unokatestvére edzőként dolgozik ebben a sportágban. Tapasztalataik szerint az adventi vásár idején minden nap tele volt a pálya, rengeteg turista érkezett.  

Forrás: Molnár Péter

Krisztina kisfiával és unokahúgával töltötte a délutánt a pályán. Régóta korcsolyázik, a nagyerdei jégpályára járt a legtöbbet. Már a kisfia is elsajátította az alapokat, a szombati napon pedig az unokahúgát tanították. – Ezen a pályán most vagyunk először, a nagyerdei nagyobb volt, viszont ennek a minőségére sincs panaszunk és az árakkal is elégedettek vagyunk – mondta el tapasztalatait. Gyakori vendége volt a jégpályának a debreceni Herpácsi család is, a gyerekek idén tanultak meg a szülőktől korcsolyázni és nagyon szeretik. 

Tavaly a nagyerdein voltunk. Nagyon jó itt is a hangulat. Eséseket lehet látni, de az a tapasztalatunk, hogy figyelnek az emberek egymásra és segítőkészek. Fegyelmezetten használja mindenki a pályát

 – fogalmazott a családfő. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában