Útravalót is „csomagoltak” a szervezők

2022.12.15. 20:00

Nem csak édességet kaptak a debreceni Csokigyűjtő Gálán a gyerekek

Háromezer-ötszáz csomagra való finomság gyűlt össze a tizenegyedik alkalommal megszervezett akció során.

Forrás: Molnár Péter

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg csokigyűjtő akcióját a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE), amely csütörtökön tartotta ünnepélyes átadógáláját a Meteor Központban. A résztvevők ugyan édességet kaptak a kezükbe, de sokkal értékesebb, szívben hordható útravalót is „csomagoltak” a szervezők: példaképeket állítottak a színpadra. Az egyik ilyen a négyévesen nevelőszülőkhöz került, nehéz sorsú Rostás László Toszy volt, akiről Széles Diána alpolgármester elmondta, tízéves kora óta az a vágya, hogy street food büfét üzemeltessen, és megcsinálta Debrecen belvárosában. Sok munkával, önerőből érte ezt el, miközben kerülte azokat a barátokat, akik bajba keverhették volna. Az alpolgármester az akció ötletgazdáját, Buzás Lajost emelte ki, mint olyan sanyarú életkezdetű embert, akire felnézhetünk. Elhangzott, egészségügyi gondja sem akadályozta meg abban, hogy megszervezze az adományozást és a gálát, addig ment, míg össze nem gyűjtött 3500 csomagra való édességet.

A BAGE elnöke az akcióban régóta segítő partnerekre – többek között a Cívis Szociális Étkezési Központra és a Szivárvány az Esőben Alapítványra – irányította figyelmet, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy Istené a dicsőség.

Csipkés Attila beszélt a debreceni központú Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkájáról, melynek ő általános igazgatóhelyettese. Megosztotta a jelenlévőkkel, hogy 21 ezer gyermek él ma Magyarországon gyermekvédelmi gondozásban. Hogy elképzelhetőbbé tegye a döbbenetes számot, azt mondta, ha a színpadnál elkezdenénk egymás mellé állítani ezt a sok kiskorút, akkor a szoboszlói strand bejáratát érinthetné a sor vége.

A köszöntők után az est a gyermekek szórakozásáról szólt. Többek között a Dance Universe Tánciskola tagjai léptek színre és Kovács Axel zenész, végül az édességcsomagot is megkapták a gyerekek.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában