Születésnap

2022.12.29. 11:24

Egész Sámson ismeri a kilencvenévesen is aktív Miska bácsit

Sólyom Mihályt bába segítette a világra, és megélte a II. világháború borzalmait – most a születésnapján a helyi önkormányzat is felköszöntötte.

Forrás: Dandé Melinda

Az ünnepelt 1932. december 12-én született Hajdúsámsonban. Édesapja kertészként, édesanyja háztartásbeliként dolgozott, három gyerekük született. – Apám nagyon szerette volna, hogy én is kertész legyek, mindenre megtanított. Dolgoztam egy kis ideig kertészetben, Debrecenben, az életem fontos részévé vált a kerti munka – emlékezik vissza Miska bácsi.

Fiatal volt, mikor megélte a családjával a II. világháború eseményeit.

Mindig azt kívántam és kívánom, hogy csak háború ne legyen többet Magyarországon. Nagyon rossz volt az az időszak, kegyetlen

– meséli.

Aktív éveiben a Hajdúsámsoni Laktanyában polgári alkalmazottként, mint anyagbeszerző dolgozott, ezalatt az idő alatt leérettségizett, majd a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságnál helyezkedett el, nehézgépkezelőként.

Feleségével boldog éveket töltöttek együtt, szerelmükből három gyermek született, Piroska, Katalin és Mihály.

Mai napig, 90 évesen is aktív közösségi életet él, minden vasárnap templomba jár, mélyen hívő ember. Közel áll hozzá az irodalom, a versek, és ha alkalom adódik rá, szívesen szaval a városi, egyházi rendezvényeken. A településen mindenki ismeri, szeret beszélgetni az emberekkel, jókat sétálni.

A város nevében a szépkorút Dandé Lászlóné köszöntötte, az alpolgármester átadta a miniszterelnök köszöntőlevelét, az emléklapot és az önkormányzat ajándékcsomagját. A jeles napot szerettei körében ünnepelte Miska bácsi, aki már hét unoka és kilenc dédunoka nagypapája.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában