Véradás

2022.11.28. 14:52

Van, aki százhúsz alkalommal adott új esélyt Nádudvaron

Idén is megköszönték az önkéntesen karjukat nyújtók segítségét.

Forrás: Marján László

November 27-e e magyar véradók napja. Vasárnap ennek apropóján köszöntötték a kisváros jubiláló és sokszoros véradóit a művelődési központban. Előbb a Fazekasné Juhász Nóra vezette Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa dalolt az ünnepelteknek, ahogy tette azt pár perccel korábban az első adventi gyertya meggyújtásakor is.

Maczik Erika, Nádudvar polgármestere a Bibliát idézve mondta: nincs nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja a barátaiért.

Ezt a mondatot az alkalomhoz igazítva megjegyezte: a véradók kicsit az életükből adnak az életért. Megemlítette, hogy sajnos csökkenőben van a véradók száma, de amit a helyi önkormányzat lehet, azt megteszi e nemes ügy érdekében. Ezt követően személyesen gratulált és adott át értékes ajándékcsomagokat a jubiláns donoroknak.

Marján László

Jubiláló véradók

Tízszeres: Huszti István, Jakab Zsolt, Kovács Ilona, Kovács Imre, Komárominé Dobi Anikó, Láda Mónika, Szabó Dóra, Turányiné Kiss Nikolett Hajnalka, Varga Sándor

Húszszoros: Dr. Koroknai-Bokor Erzsébet

Huszonötszörös: Burkovics Tibor, Gál Róbert, Kovács Sándorné, Rásó Gergő

Harmincszoros: Kalmárné Darányi Judit, Kapás János, Kiss Miklós, Szőnyi Zsolt

Hatvanszoros: Lantos Lajos József, Lantos Zoltán

Hetvenötszörös: Szabó Zoltán

Nyolcvanszoros: Kiss Antal, Mesznikov Imre

Százszoros: Hirzics György

Százhúszszoros: Török Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában