Idősen is vidáman

2022.09.14. 13:23

Összegyűltek a nyugdíjasok, hogy egy felejthetetlen nyílt napon gondtalanul szórakozzanak

A délelőtti játékot követte a finom ebéd, a csevegés és a közös nótázás.

Forrás: Kiss Annamarie

Móka, kacagás és sok játék jellemezte a szerdán megrendezett „Vetélkedjünk a szabadban” rendezvényt, amelyet a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat jóvoltából látogathattak meg az érdeklődők a Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat Deák Ferenc Idősek Klubjában.

Csaknem negyven nyugdíjas érkezett az eseményre, és, mint utólag kiderült, legtöbbjük már évek óta részt vesz az őszi játékos nyílt napon. A szervezők célja az, hogy megismertessék a szolgáltatásaikat, valamint, hogy bevonják az idősebb korosztály tagjait a tevékeny közösségformálásba. Ez utóbbi igencsak kedvükre volt a szépkorúaknak, ugyanis már a reggeli órákban szép számmal gyülekeztek.

Legtöbbjük visszajáró vendégnek számít, mivel a szabadtéri programot huszadik alkalommal szervezték meg, amin nemcsak mozgásra, de evésre is volt lehetőség. Finom illatok terjengtek, az üstben sertéspörkölt készült, amihez főtt krumplit tálaltak, ugyanakkor az édesszájúak sem panaszkodhattak, ők puha palacsintát falatozhattak.

Örültek a játékoknak

Mustosné Matula Györgyi népjóléti referens kiemelte: a hasonló rendezvények mindig jó alkalmak arra, hogy az idősebbek együtt a szabadban legyenek. A mozgáshoz soha nem lehetünk túl fiatalok, vagy idősek, ugyanis az minden korosztály számára elengedhetetlen.

– Az egészséges életmód három alappillére: a megfelelős táplálkozás, mozgás és a lelki egészség – hangsúlyozta.

Ezt követően Nagy Lajosné intézményvezető felkérte az egybegyűlteket, rendeződjenek néhány fős csapatokba, hogy elkezdődhessen a verseny. Kipróbálhatták magukat a következő játékokban: darts, krumplipottyantó vödörke, vízbombázás, irodalmi kvíz, zoknidobálás. A vetélkedőn mindenki igazán jól érezte magát, sőt, akadtak olyanok, akik a tusa közepette jöttek rá arra, hogy bizony órási tehetségnek számítanak.

Tréfás és ügyességi feladatokból sem volt hiány a mulatságban
Forrás: Kiss Annamarie

Bücs Dénesné Erzsike néninek olyan jól ment a darts, hogy a fiatalabbaknak is tátva maradt a szájuk. Olyan pontosan dobott, hogy egymás utána is az 50-be ment, amit persze nagy öröm és ujjongás követett. A krumplipottyantó versenyszámban is többen jeleskedtek, rendszerint beletaláltak a vödörbe, és így volt ez a zoknidobálással is. Mindannyian nagyon koncentráltak, apait-anyait beleadtak, hogy a csapatuk lehessen a végzős győztes.

Csatakiáltásokkal

A csatakiáltások is nagyon ötletesre sikeredtek: „Bomba formában vagyunk, nyerő a mi csapatunk!” – így szólt az egyik, ám hallható volt ennél ötletesebb is: „A kalózok mi vagyunk, rumot iszunk, vigadunk, harcolunk mi, hogyha kell, miénk a kincs és az első hely!”

A játékosok a versenyt követően jót beszélgettek, társasoztak, és persze az éneklés sem maradhatott el. Bíznak abban, jövőre ismét nagy számban lesznek jelen, és együtt tölthetnek egy csodás napot.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában