Felvonulás is volt

2022.08.28. 10:07

Hetvenéves traktort is bedurrantottak a nyíracsádi találkozón

Idén már a fővárosból és külföldről is érkeztek vendégek a traktorok és traktorosok találkozójára

A konvojt a főszervező Varga János vezette kék Dutrájával, és a Csoborkó ikrekkel, Fruzsival és Petrával

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Augusztus utolsó szombatján immár 11. alkalommal találkoztak a helyi és környékbeli traktorosok Nyíracsádon. Az első, ötletadó rendezvényre csupán három család fogott össze, hogy egy kellemes, főzős-beszélgetős délutánt tartsanak a Csonkás Szabadidő Parkban. A traktorokat akkor még csak „poénból” vitték magukkal, de a jó hangulat hamar eldöntötte a folytatást. Varga János „Cigu” kezébe vette az irányítást, szervezést, a résztvevők száma pedig évről évre gyarapodott.

Az idei, 11. találkozón már csaknem hetven járgány várta a felvonulást.

A hagyományhoz híven a Sport utcáról indult a konvoj, persze rendőri felvezetéssel, majd a faluban tett tiszteletkör után a Csonkás Szabadidő Park felé vették az irányt, ahol vidám zeneszó és a bográcsokból felszálló, csábító illat fogadta a résztvevőket. A hatalmas parkban idén már csak két sorban fértek el a matuzsálemnek számító gépek és a vadi új monstrumok. Hamarosan megkezdődött a mustra, a baráti beszélgetés, és persze a férfias erőfitogtatás, vagyis a tárcsadobó és gyorsulási verseny is állandó programja a nyíracsádi traktoros találkozónak.

Külföldről is érkeztek vendégek

A rendezvény jó hírét évről évre messzebbre fújja szél, így idén már csaknem tucatnyi településről, a fővárosból, de még külföldről is érkeztek vendégek. A hajdúböszörményi csapat sok-sok éve állandó résztvevője a találkozónak. Velük érkezett Szabó Sándor is, aki a maga 79 esztendejével valószínűleg a találkozó legidősebb résztvevője volt, csakúgy, mint 72 esztendős különleges járgánya, aminek mindenki csodájára járt.

A 79 éves hajdúböszörményi Szabó Sándor 72 éves Hoffherr traktorja igazi matuzsálemnek számított
Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A főszervező Varga János büszkén mesélte, hogy idén már nemzetközivé szélesedett a rendezvény, hisz Klenovszki Zsolt egyenesen Angliából  jött haza, hogy részt vegyen a találkozón, amire természetesen párjával együtt traktorral gurult ki. Nagy élmény minden évben a találkozó,várják nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is, akik ilyenkor ki is próbálhatják az apukákkal, nagypapákkal a járgányokat. Győrősi Tamás lányával, Köles Richárd fiával, Bendegúzzal, Pető apuka pedig három csemetével Lucával, Lilivel és keresztlányával, Csengével érkezett.

Ízek és illatok kavalkádja

A traktorok mellett igazi gasztrofesztivál is kíséri a rendezvényt. Varga Jánosné Ili babgulyást, Béres János birkapörköltet, Lakatos Jánosné Erzsike pedig nagyon ízletes toros káposztát főzött. Demeterné Pénzes Erika idén is különlegességgel készült a főzőversenyre. Bográcsában „Táncos lábú csirkepörkölt” fantázianevű különlegesség rotyogott, amit a tésztaköret tett még ízletesebbé és teltebbé. A tucatnyi ételkülönlegesség persze mind elfogyott, csak a jó hangulat és a vidámság tartott ki a nyíracsádi traktoros találkozón egészen a nap végéig.

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában