Verseny

2022.08.26. 20:13

Debrecenben készítik el az ország hamburgerét

Az eseményre a belépés a közönségnek ingyenes.

Forrás: hortobagyangus.hu

Közösségi élményben és szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, minőségi húsokat, szabadban grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger-en szeptember 3-án. Évente egyszer, ezen az egy napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Zuzmó Eger, Garage Burger, Grillakadémia, Next Bistro, Magtár Étterem – több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben versenyeken mutatkoznak be a legínycsiklandozóbb falatok.

Az esemény szakmai iránymutatásért Jancsa Jani, gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is.

Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 3-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól. A versenyre Bécsből érkezik Sebestyén András, az osztrák Darose és Olive éttermek szakmai vezetője, a Culinary World Cup aranyérmese, aki többek között a steak verseny zsűrijének a vezetője. A profi kategóriában háromszázötvenezer forintos összdíjazásért folyik a küzdelem, továbbá a győztes burger Az ország burgere címet is megkapja a jövő évi versenyig - nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.

Az idei évben steak versennyel bővül a program, „vendégül látva” a hátszínt az eseményen, mely megmozdulás előfutára egy következő évre tervezett nemzetközi versenynek.

Program:

  • 10:00 - kapunyitás és a verseny kezdete
  • 11:00 - 11:15 a tavalyi győztes átadja a vándorkupát
  • 13:00 - 13:45 főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) hátszínes receptje - főzés, kóstolás
  • 14:00 - 14:20 főzőshow: ChiliYard bemutató és HA grillkolbász kóstoló az új szósszal
  • 14:20 - 14:30 nem minden Angus egyforma: Hortobágy Angus és Igazolt Magyar Angus - beszélgetés
  • 16:30 - 17:00 főzőshow: Jancsa Jani: Hortobágy Angus Kolosszus - burgersütés
  • 18:15-19:00 eredményhirdetés
  • 21:00 kapuzárás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában