Páratlan Szülő-díj

2022.06.05. 21:12

Példát mutathat másoknak a díjazott édesanya

Sándorné Kiss Barbara két gyermek édesanyja, aki mindent megtenne gyermekeiért.

HBN

Sándorné Kiss Barbara (balról a negyedik) és a többi díjazott

A közelmúltban az Egyszülős Központ hat kategóriában adott át Páratlan Szülő díjat édesanyáknak és édesapáknak. Olyan szülőknek, akik minden nehézséggel megküzdve, egyedül adják meg gyermekeiknek a boldog és szép gyerekkort, hogy erős és életteli felnőtté cseperedjenek – tájékoztatta a Naplót Sándorné Kiss Barbara egyik hozzátartozója.

Sándorné Kiss Barbara tavaly márciusban veszítette el férjét, aki koronavírusban halt meg. Az édesanya egyedül maradt 2,5 éves fiával, és hét hónapos terhes volt második gyermekükkel. Barbara és férje, Zoltán kiegyensúlyozott harmóniában éltek, a tragédiával nemcsak egy szerető férjet, családjáért mindent megteremtő apát, hanem az egyetlen kereső személyt is elveszítették. A nő a kilátástalan helyzete ellenére Debrecenben szeretett volna maradni és gyermekeinek mindent megteremteni, ahogy férjével eltervezték. 

Tavaly májusában megszületett második gyermeke, akit édesapja már nem is láthatott. A szüléssel járó pár napot sem tudta kipihenni, mert lelki fájdalma mellett a gyermekek nevelése adta számára a legnagyobb kihívást. A hiteltörlesztés, rezsifizetés mellett nem tudta gyermekei ruháit biztosítani, ezért jó szándékú emberek, az önkormányzat és egyéb szervezetek adománnyal segítették a családot. Sándorné Kiss Barbara nemcsak anya, két szülő feladatát látja el naponta 48 órában, hanem szakács, cukrász, ács, festő, és sok szakma képviselőjét helyettesíti. Naponta főz, a fürdőszobát felújította, füvet nyír, kapál, hogy gyermekei részére minél egészségesebb alapanyagokból tudjon ételt készíteni. A kicsikkel napi szinten minőségi időt próbál tölteni, játszótérre mennek, sokat sétálnak a környéken. A saját problémái mellett segíti, tanácsokat nyújt hasonló helyzetbe került szülőknek. Fiatal kora ellenére példa lehet gyermekeinek és mindannyiunknak, aki úgy segít másokon, hogy még saját gyászát sem tudta feldolgozni. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában