Fotókkal, videóval

2022.05.14. 19:49

Kamionokról csinálták a fesztivált Böszörményben, mindenkit vártak egy jó bulira

Igazi karneváli hangulatot varázsoltak a város utcáira.

Forrás: Czinege Melinda

Szokatlan kompánia jelent meg szombat délután 17 órakor a hajdúböszörményi Tizenhárom vértanú utcában: rendőri felvezetéssel két kamion indult a Győrössy kert irányába. Az elől haladó fedélzetén MrGeryMan RetroDj az elmúlt évtizedek legkedveltebb slágereit pörgetve, míg a másodikon a Salida Tánc Sport Egyesület vidám, fiatal táncosai integettek az utcán lévőknek. A helyiek nem lepődtek meg, hiszen nem először csinál fergeteges hangulatot a város közterületein a „zenekamion”.

- Ez már a negyedik felvonulásom. A legelsőt pontosan akkor indítottam el, amikor szinte bulizni sem lehetett, mert a koronavírus betört. Szerencsére sokan, köztük a városvezetés is támogatták a kezdeményezésemet, így a szükséges engedélyek megszerzése után felpakoltuk a hang- és fénytechnikát a kamionra, és jártuk a várost. Nagyon nagy sikere lett - idézte fel kérdésünkre Gergely Imre, vagy ahogy sokan városban és a megyében ismerik: MrGeryMan RetroDj. Az első bulikamionos felvonulás sikerén felbuzdulva megcsinálta a második felvonást is, a harmadikat pedig már a közönsége kérte.  

Az első a járványidőszak alatt az egészségügyben dolgozóknak szólt, az volt a címe, hogy Tisztelet a mentőknek. A következő kettő, illetve a mostani pedig a gyerekeknek, mivel hamarosan gyereknap lesz. Buborékfújókat, lufikat, ajándékokat szórtunk ki nekik útközben

- sorolta. Idén csatlakozott hozzám még egy kamion, amelyen a Salida Egyesület közel 40 táncosa utazott.

A hangos karaván útvonala összesen 15 utcát érintett - köztük a Vásártér, Középkert, Kossuth és Baltazár utcákat is -, melyekből néhányban meg is álltak, ahol a Salida táncosai varázsoltak karneváli hangulatot. A menet este fél kilenckor ért a Sillye Gábor Művelődési Központ elé, ahol népes tömeg, fiatalabbak és idősebbek is várták a lemezlovast és a táncosokat. Rövid technikai szünet után egészen hajnali 1 óráig tartott a buli. A lemezjátszókon pedig az elmúlt évtizedek legnépszerűbb slágerei szóltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában