Gyermeki őszinteség

2022.01.25. 16:00

Aki kedves és mosolyog, az szép

Őszinte gondolatokat osztott meg velünk néhány kisdiák szépség dolgában.

Fotó: Shutterstock

Mint tudjuk, a gyerekek a legőszintébb teremtések a Földön, így nem volt kérdés számunkra, hogy kikérjük a véleményüket: mit jelent nekik a szépség fogalma? 

 

Csató Berta kilencéves, és bár osztálytársai szerint az egyik legszebb kislány az osztályban, kérdésünkre elmondta, hogy a szépség is, mint minden más tulajdonság, fejben, pontosabban, ahogy fogalmazott: agyban dől el. – Aki kedves és sokat mosolyog, megszépül, vagy egy idő után annak látják. Senkit nem szeretnek csak azért, mert magával ragadó a külseje, a mesékben is mindig jósággal párosul, ha a királylányt vagy a szegény leányt gyönyörűnek akarják bemutatni – osztotta meg véleményét a Naplóval. 

 

Kedves személyiség 

 

Testvére, Máté meglátása már inkább a tizenkét éves kamaszfiúkét tükrözi. Úgy véli, ha elégedettek vagyunk magunkkal, mindegy, hogy ki mit mond, szépnek látnak-e minket, vagy nem. Szerinte csak az a baj, ha valaki nem szívesen néz a tükörbe, ennek ellenére nem tesz semmit a változásért. Kozmetika, sport és csinos ruhák: Máté szerint így szépülhet, aki szeretne. Végül hozzátette azt is, hogy tapasztalatai szerint az igazán szép lányokra, bármilyen szerény is, rátalálnak a fiúk, aki pedig túlságosan mutogatja magát, az inkább magának akarja bizonyítani, hogy minden rendben van vele. 

 

Jóleső dicséret 

 

Jázmin hamarosan belép a tizenegy évesek táborába, így már neki nem okozott akadályt összefoglalnia, milyennek is kellene lennie egy „királynőnek”. – Elengedhetetlen a külső megjelenés, kinézet, viszont ennél is fontosabb a viselkedés. Az elragadó, kedves személyiség szinte megszépíti az embereket, nem elég az, ha valakinek tökéletes a frizurája, vagy éppen hibátlan a sminkje. Senkinek sem szimpatikus, ha valaki goromba, nem tudja kifejezni magát – fogalmazott.

 

Jázmin arról is beszámolt: társaival az iskolában sokszor megdicsérik egymás ruházatát, szerinte ez azért is jó, mert így visszautalást kap a másik, s ez mindenkinek jólesik. – Azok a lányok, akik jelentkeznek a versenyre, legyenek befogadóak, ha jó szót kapnak, azt ne „felejtsék el”, ugyanis ebből a jövőben építkezhetnek – javasolta a nevezőknek. 

 

NE 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában