óvják a környezetüket

2021.10.29. 14:59

Készségfejlesztő játékokat készítettek PET-palackból a nyíracsádi diákok

A fenntarthatóság, a környezettudatos életmód jegyében működik a szakkör Nyír­acsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A tanév elején kezdte meg működését a településen a természettudományi szakkör, melyet a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a tudatos, környezetbarát nevelés hívott életre a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában. A Nánási Patrícia tanárnő által vezetett lelkes kis csapat az elsődleges célok mellett igyekszik az újrahasznosítás jegyében is tevékenykedni. Első közös vállalkozásuk egy PET-palackokból készült fejlesztőjáték volt, melyet az iskola gyógypedagógusának és kis tanítványainak ajándékoztak a szakkör tagjai. A PET-palackok levágott és kartonra ragasztott felső részén található kupakokra számok és az ábécé betűi kerültek.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Sokféle képességet fejleszt

– Ha a gyerekek lecsavarják a kupakokat, összekeverjük azokat, majd újra meg kell találni a betűk és a számok helyes sorrendjét. – Az egyszerű játék nagymértékben fejleszti a kognitív képességeket, a finommotoros mozgásokat, a gondolkodás, a figyelem, az emlékezőképesség mellett a csoportos foglalkozásokon a szociális kompetenciákat is – tudtuk meg Horváthné Szabó Tünde gyógypedagógustól. A részt vevő gyerekek által hamar PET-szakkörre keresztelt foglalkozás következő alkotásának ötlete már megszületett, a karácsonyt megelőző időszakra tervezik annak bemutatását, de az ötletet addig nem árulják el senkinek.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában