Isten éltesse!

2021.10.13. 11:04

Három szám díszelgett Lajos bácsi születésnapi tortáján

Már több mint negyven éve élvezheti a nyugdíjas éveket.

Fotó: Tarr Sándorné-archív

Különleges születésnapok azok, amelyeknél a tortára egyenesen három számjegyet kell vásárolni. Így volt ez idén Fejes Lajos bácsi ünnepén is, akit most 101. alkalommal köszönthettek fel. Ebben az évben nem rendeztek neki nagyszabású, hivatalos köszöntőünnepséget, helyette szűk családi körben ünnepelték a születésnapost. Két lánya volt jelen, ők köszöntötték édesapjukat, és azt kívánták neki, hogy éljen még sok évet. Ilona lánya készítette a tortát, azon díszelgett a 101-es évszám.

A 101. tortát is vidáman fogadta Fejes Lajos | Fotó: Tarr Sándorné-archív

A családjáért dolgozott

„Nagy idő” – állapítják meg sokszor, ha egy idős ember korát megtudják. Aki pedig megéli a több mint százéves kort, az boldog ember, különösen akkor, ha betegség, nagyobb tragédia és baj nélkül teltek el az évei. Lajos bácsi nem panaszkodik sem másnak, sem magának, irigylésre méltó szép kort ért el. Az idős ember életében nem történt különös csoda, mindig sokat dolgozott a családjáért.

Nagyon büszkék rá

Sokat köszönhetett volt feleségének, akivel évtizedeken keresztül küzdötték le az akadályokat. Hosszú élete folyamán sok-sok változáson ment keresztül. Igyekezett mindig eleget tenni az akkori idők elvárásainak, még akkor is, ha ez nehezen sikerült. Már 1980 óta nyugdíjas, most egyedül él, de így sem magányos. Egyazon településen, Mezősason élnek az egyik lányával és annak családjával, és szívesen veszi a fiatalabbak gondoskodását.

A családtagok nagyon büszkék arra, hogy akad közülük egy, aki ilyen szép kort is megélt. Lajos bácsi, még ha nehezebben mozog is, igyekszik magát nap mint nap a maga módján elfoglalni.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában