jótékonyság

2021.08.23. 14:41

Hiánypótló eszközökkel segítik a kórház működését a vadászok

A magyar vadásztársadalom aktívan segíti a megyei kórházakat.

Fotó: OJV KNKft

A Kenézy Gyula Kórházra esett idén a választása az Országos Jótékonysági Vadászat szervezőinek, megyei lebontásban. A nemes célért létrejött kezdeményezés 2013 óta segít gyerekosztályokat. Az adományt minden esetben hiánypótló eszközök finanszírozására fordítják, az adott megye vadászainak az eseményen való aktivitásától és arányától függően. Az ünnepélyes átadást a napokban tartották.

Fejes László ötletgazda, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a Naplónak kifejtette, a Polgármente Vadásztársaság segítségével megszervezett helyi vadászaton, a majd’ félszáz Hajdú-Bihar megyei vadász részvételének köszönhetően csaknem egymillió forint értékben gyűlt össze adomány.

– Egy spirométerrel, egy véroxigénszint-mérővel, illetve egy vérnyomásmérő monitorral, valamint az ezekhez tartozó kiegészítőkkel segítettük a gyermekosztályt. Az eszközök már tavasz óta részt vesznek a gyógyításban, igaz, a pandémia miatt csak most sikerült megtartani az ünnepélyes átadást. 2013-ban, Fejér megyében kezdődött el az eseménysorozatunk, azóta pedig nemcsak országos szintre emelkedett, de a szomszédos nemzetek is átvették a programot. Tavaly, országosan mintegy ezer fő vett részt a vadászatokon, kétszáz szervezet támogatásával kiegészülve, melynek köszönhetően 35 millió forint jótékonyságra fordítható összeg folyt be. A jótékonysági vadászatok napja minden évben december 27-re esik; szeretnénk, ha később világnappá nyilvánítanák ezt a napot. A hatvanötezer magyar vadász bármelyike részt vehet az eseményeinken – emelte ki a sportvadász.

Szavai szerint a magyar vadásztársadalom nevében adják át az adományokat, ezzel is felhívva a figyelmet a nemes cél és a példamutatás fontosságára.

PSZ

Borítókép: Hivatalosan is átadták az eszközöket Fejes Lászlóék (jobbról a második)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában