horogra akadt púpos

2021.07.20. 11:05

A tó legnagyobb halát is kifogták a százórás ladányi horgászversenyen

A Tati Carp Team tagjai, (balról) Illés Attila, Lazók Sándor és Kovács Albert a nagy fogással | Fotó: Márkus Gábor-archív

Kitartó pecások vették birtokba Püspökladányban az 5-ös horgásztavat, ugyanis 100 órás horgászversenyt szerveztek itt. Márkus Gábortól, a Püspökladányi Horgász Egyesület elnökétől megtudtuk, tíz csapat vett részt a maratoni pecázáson, szerdától egészen vasárnap délig. Az időjárás nem kedvezett a nagy fogásoknak, a fullasztó melegben a halak sem kaptak úgy igazán, erre azonban az előrejelzések alapján is lehetett számítani. A megszokottnál ritkábban jöttek a kapások, ettől függetlenül akadtak horogra nagyhalak. A debreceni Tati Carp Team csapata már az első nap kifogta a tóban jegyzett legnagyobb halat, a 24 és fél kilós „Púpost”.

A Tati Carp Team tagjai, (balról) Illés Attila, Lazók Sándor és Kovács
Albert a nagy fogással | Fotó: Márkus Gábor-archív

A versenyen csak az öt kilogramm feletti halakat mérték, így a kisebb fogások nem számítottak. Az első helyezett 301, a második 181, a harmadik 126 kilogrammnyi halat fogott.

KD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában