Gyermeknapi sokadalom

2024.05.27. 08:17

Gyermeknap Erdőspusztán: egy nap, mikor mindenki kisvadász lehetett!

A nap végén ajándékkal is meglepték a gyerekeket. Nem csak Debrecenből, a környező településekről is sokan voltak kíváncsiak a vadász gyermeknapra.

Haon.hu

Május 26-án egy igazán különleges élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Vadász Gyermeknapra Debrecenben, a Hármashegy festői környezetébe. Az esemény célja az volt, hogy a városi élet zajától elszakadva, a gyerekek közelebb kerüljenek a természethez és megismerkedjenek az erdőspuszták varázslatos élővilágával.

Május 26-án egy igazán különleges élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Vadász Gyermeknapra
Izgalmas programokkal várta a gyerekeket a vadász gyermeknap Debrecenben
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A program során a gyermekek számos izgalmas és tanulságos tevékenységben vehettek részt, miközben a humoros történetek és élménypedagógiai módszerek segítségével fedezték fel a természet titkait. A programot támogatta az Országos Magyar Vadászkamara Hajdú-Bihar vármegyei Területi Szervezete, ifjúságnevelési program keretében. A vadász gyermeknap szervezője és kivitelezője Varga Edit természetpedagógiai szakvezető volt.

Játszva tanulni: sikeresek voltak a gyermeknapi programok

Ragadozómadarak bemutatása: A Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány jóvoltából a résztvevők testközelből csodálhatták meg a parlagi sast és az egerészölyvet. A solymászat és madárvédelem bemutatása lenyűgözte a kicsiket és nagyokat egyaránt. A madarak fenséges röpte és a vadászat művészete mindenkit ámulatba ejtett.

Év madara és év emlőse bemutatkozása: A dioráma kiállításon a gyerekek megismerkedhettek a magyarság madarával és az év emlősével, a magányos cicussal. A Terepszemle Stúdió Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület által szervezett bemutató igazán szemléletes és informatív volt. Az élethű ábrázolások és az aprólékos részletek mindenkit lenyűgöztek.

Tájegységi fővadászok bemutatása: A Tiszántúli Tájegység tájegységi fővadászai – Marozsán Ramóna, Polonkai László – meséltek munkájukról és Magyarország jellemző vadfajairól. A gyerekek lenyűgözve hallgatták a trófeák történeteit és a vadászhivatás szépségeit. Az interaktív előadások során a gyerekek kérdéseikkel is aktívan részt vehettek.

Vadászkutyás bemutató: A rövid szőrű magyar vizsla, a rövid szőrű német vizsla, a szálkás szőrű tacskó és a labrador retriever látványos bemutatója nagy sikert aratott. A gyerekek megismerkedhettek a különböző vadászkutya fajtákkal és azok képességeivel. Az ügyességi bemutatók és a kutyák játékos viselkedése mindenkit elvarázsolt.

Trófeabemutató: Dr. Marozsán Károly hivatásos vadász előadásában és bemutatásában a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetének világhírű trófeái kerültek reflektorfénybe. A résztvevők elámultak a vadgazdálkodás eredményein és a trófeák szépségén. A bemutató során a gyerekek saját kezükkel is megérinthették a trófeákat, ami különleges élményt jelentett számukra.

Folyamatos programok: A nap folyamán a gyerekek kisvadász gyakorlatokon és foglalkozásokon vehettek részt, ahol megtanulták felismerni a lábnyomokat és a különböző vadfajokat. Preparátumok és hanganyagok segítségével bővítették ismereteiket, és Fekete István ifjúsági gyerekkönyveit is ajánlották számukra. A játékos feladatok és az interaktív tanulás minden percét élvezték a gyerekek.

A vadász gyermeknap 2024-ben felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek, aki részt vett rajta. A természet szépségei és titkai a gyermekek számára egy új, izgalmas világot nyitottak meg, amelyben játékosan és szórakoztató módon tanulhattak. Az esemény minden résztvevő számára maradandó élmény maradhat, amely közelebb hozta őket a természethez és a vadászat világához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában