Járványról és függőségről

2021.06.10. 10:15

Zacher Gábor telt házas előadást tartott Hajdúhadházon

A neves toxikológus a megyei önkormányzat támogatásával érkezett a város polgármesteri hivatalába.

Fotó: hbmo.hu

„Járvány, függőségek, poszt-covid és a jövő” címmel tartott előadást a főorvos hajdúhadházi iskolásoknak és pedagógusoknak június 9-én. A programra a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nyert forrást az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyik pályázatán. Az EMMI ugyanis idén a megyei önkormányzatok bevonásával, pályázati úton támogatja a Kábítószer Egyeztető Fórumokat. A program főként a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos koordinációs tevékenységekre, valamint a helyi és megyei szintű együttműködés javítására irányul – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A megyei önkormányzat korábbi pályázatok kapcsán is feltárt már problémákat a témában, pl. egészségügyi prevenciós programok vagy helyi esélyegyenlőségi programok által, és megállapítható, hogy

a kisebb településeken is gondot okoz a drogfogyasztás és az abból következő kedvezőtlen élethelyzetek kezelése.

Ezért is volt fontos a megyében már működő Kábítószer Egyeztető Fórumokkal történő közös felelősségvállalás és szoros együttműködés. A megyei önkormányzat koordináló szerepet vállalt a KEF-ek eredményességében, erre a célra a minisztérium pályázatán 2,3 millió forintot nyert, mellyel 5 szervezet programjait támogatja.

Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke az eseményen a téma fontosságát hangsúlyozta. Örömmel tapasztalta, hogy a diákok érdeklődve hallgatták végig a prezentációt. Úgy véli, a humánerőforrással való gazdálkodás, a betelepülő vállalkozások munkaerőforrás-igényeinek kielégítése miatt is fontos az emberek mindennapi dolgait segíteni, feltárt problémáit megoldani.

A közeljövőben a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokkal karöltve Hajdúnánáson, Debrecenben, Hajdúsámsonban és Hajdúböszörményben is várható hasonló rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában