Kezdődik a nagyböjt

2021.02.16. 13:43

„Lemondás arról, amire nincs is igazán szükségünk”

Soma Mamagésa felhívta a figyelmet, hogy a böjt nem csak az étkezésre vonatkozik.

Fotó: Facebook / Soma Mamagesa

Hamvazószerdán beköszönt a nagyböjt negyven napos időszaka, amelynek alkalmából Spitzer Gyöngyi – ismertebb nevén Soma Mamagésa – gondolatébresztő bejegyzést " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tett közzé a Facebook-oldalán. A cívisváros híres szülötte nagy múlttal rendelkező életszemléleti tanácsadóként és spirituális tanítóként arra ösztökéli követőit, hogy tekintsenek a böjtre úgy, mint egy tág fogalomra, amely nem csak a hús, alkolhol és nagy étkezések hátrahagyásáról szól. Mint írja, a böjt maga a tudatos lemondás mindarról, amire nincs is igazán szükségünk. Ez vonatkozhat bármire, ami nem szükségszerűen van jelen az életünkben: a napi facebookozásra, internetezésre vagy a vásárlásmániára, pénzköltésre is.

Emellett azt is elárulta, hogy a nagyböjt éppen édesanyja nyolcvanadik születésnapján veszi kezdetét, így számára ünnepléssel fog indulni. Megjegyezte, maga is belevág a böjtölésbe, mivel már megtapasztalta, hogy a ragaszkodások elengedése mennyi erőt és szabadságot ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában