Jegyzet

2021.02.04. 10:58

Együtt könnyebb

Négy évvel ezelőtt február 4-e az én naptáramban is ugyanolyan nap volt, mint a többi. Mára már – kétszeres lymphoma túlélőként – másképp tekintek erre a dátumra, és kötelességemnek érzem, hogy felhívjam rá az ismeretségi köröm figyelmét is.

Berecz Dorina

Úgy gondolom, fontos észben tartani, hogy nem a betegség határozza meg az embert, hanem fordítva. A pozitív hozzáállás és az élni akarás nagy mértékben javítja a beteg életminőségét. A család, barátok és a munkahelyi környezet szerepe pedig kulcsfontosságú a gyógyulásban. A Rákellenes Világnap nem a sajnálatról szól, sokkal inkább az elismerésről és az együttérzésről. Ezen a napon beszélgessünk egy kicsit a témában érintett barátainkkal, ismerőseinkkel és erősítsük meg bennük a tudatot: bár nem tudjuk, min mennek keresztül a gyógyuláshoz vezető rögös úton, támogatjuk őket céljuk elérésében. A daganatos betegséggel küzdők pedig ne feledjék: nincsenek egyedül, a segítséget nyújtó kezekbe pedig bele kell kapaszkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában