Első a higiénia

2020.08.08. 12:17

Egészségügyi szabályokról kérdeztük a megújult debreceni strand látogatóit

Többen a parkosított területeken táboroztak le, a kisgyermekesek keresték az árnyékos helyeket.

20200807 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Strandriport.

Fotó: Kiss Annamarie

Berobbant az igazi nyár, a strandok és a fürdők tárt karokkal várják a csobbanni vágyókat. A szórakozás mellett azonban nem szabad megfeledkezni a higiéniai szabályokról: medencehasználat előtti zuhanyozzunk, fürdőzés előtt ürítsük ki a zsebeinket, mindig használjuk a lábmosót stb. – olvasható a tiszti főorvosi Facebook-oldalon. Múlt vasárnap az Aquaticum Debrecen Strandon jártunk, amit már dél­előtt elözönlöttek a látogatók.

Nagyon sokan családostul érkeztek, de tizenévesekből sem volt hiány. A legtöbben a parkosított területeken táboroztak le, a kisgyermekesek keresték az árnyékos helyeket, a fiatalok pedig érkezésük után azonnal a csúszdákhoz rohantak, s a csusszanások után élvezték a verőfényes napsütést. Dél­előtt tíz órakor a gyerekek a medencékben dobálták a labdát, többen a napozóágyakon sütkéreztek.

Az előírásoknak eleget téve

Judit férjével és két gyermekükkel érkezett a strandra. Először voltak a nagyerdei komplexumban, már nagyon várták az első „találkozást”.

– Hihetetlenül örülünk a jó időnek, valódi strandidőt fogtunk ki. Amit eddig láttunk a fürdőből, azzal teljesen elégedettek vagyunk. A gyerekek jól érzik magukat, és ez a legfontosabb – osztotta meg tapasztalatait a Naplóval, majd hozzátette: – Fontos számunka a higiénia, éppen ezért minden előírásnak eleget teszünk, hiszen az egészség a legfontosabb. Ügyelünk a kellő folyadékbevitelre, hoztunk gyümölcsöt a gyerekeknek, és persze a naptejet sem hagytuk otthon, mivel nagyon magas az UV-sugárzás – mondta.

Fotó: Kiss Annamarie

Csúszás előtt

Néhány fiatal éppen élete egyik legnagyobb csúszásához készülődött, amikor arról kérdeztük őket, hogy mennyire tartják be az egészségügyi előírásokat a strandon. – Minden évszakban, de leginkább nyáron kell a legjobban vigyázni az egészségünkre, hiszen a baktériumok a melegben jobban szaporodnak, így itt is fontos a kézmosás. Továbbá, mielőtt belemerülnénk a medencébe, lezuhanyozunk, illetve a lábmosót is az előírásoknak megfelelően használjuk – sorolták.

A strand területén megannyi kézfertőtlenítővel és kukával találkozhatunk, illetve kijelölt dohányzóhelyek is rendelkezésre állnak. A medencéknél úszómesterek védik a strandolók testi épségét, és úszómellény van kihelyezve a gyerekek számára.

NE

Borítókép: Judit férjével, Zoltánnal, valamint két gyermekükkel, Zsófival és Andrással érkezett a strandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában